Tiha zabrana abortusa u Makedoniji

Imperija žene rusi jednu

Lokacija spomenika, koja nije ništa manje simbolična od njegova kompozicijskog koda, obično je na udane žene traže muškarce nin gradskom prostoru, gdje svakodnevno cirkulira mnogo ljudi. Često spomenici postaju središtem ili orijentirom čitavih urbanističkih jedinica, poput parkova, trgova, brežuljaka… Naručitelji i inicijatori podizanja spomenika obično su organi vlasti gradske vlasti, država itd. Još je Na svijetu nema ničega što bi bilo neprimjetno do te mjere kao što su spomenici. Sama pak domaća Povijest dobiva time naglašeno retoričke, statične, slobodne cure varaždin crte. Prepoznatljivosti radi može se žrtvovati dubina shvaćanja vlastitog identiteta: prepoznatljivost postaje lako dostižnom tek putem selekcije i manipulacije određenih aspekata povijesne realnosti. Kao objedinjujući faktor služi princip narodno-nacionalne samosvijesti, koji isključuje mogućnosti različitih interpretacija i raznovrsnost, koje su karakteristične za živi tijek kulture. Nije slučajno da se u Rusiji rijetko ostvaruju projekti spomenika žrtvama GULAG-a cure za jednu noc požega Stalinovih čistki, bez obzira na zamjetni trag koji su ti događaji ostavili u suvremenoj ruskoj povijesti: to su ipak spomenici složeni u poetici i sadržaju, koji pozivaju na čuvanje i predaju živog sjećanja, koji uznemiruju društvenu svijest i na suvremeni način odgovaraju sakralnoj ideji spomenika Pirazzoli. Potreba za spomenicima tog tipa postoji tek kod malenog dijela današnjeg ruskog stanovništva i vlast je ne potiče, s tom posljedicom da je njihovo postojanje ili odsutnost postala važna tema filozofskih diskusija.

Na sedam brežuljaka leži grad Fjodor Kuzmičsk, a oko grada beskrajna polja, neznane zemlje. Na sjeveru neprohodne šume, oborena stabla, isprepletene grane ne daju proći, hlače zapinju za bodljikavo grmlje, granje skida kapu s glave. U tim šumama, vele stari ljudi, živi kis. Sjedi na tamnim granama i kriči divlje i žalosno: Ki-iiis! A nitko je ne može vidjeti. Ode čovjek tako u šumu, a ona njemu straga za vrat — hop! A kandžom glavnu žilu napipa i prekine, i sav razum izađe iz čovjeka Tolstoj A noću hodaju i majmuni i imaju kokoši, a žive u planinama ili u stijenama Nikitin Da je ispalo po majčinom. Eee, mati!!! Išla je k Nikiti Ivaniču, šuškala s njim i dovlačila za rukav u izbu da skupa pritisnu oca, i rukama pred nosom vrtila, i udarala se u vrisku. Otac pljunuo: ma daj… nek vas voda sve nosi, ma nek vas… ma radite što hoćete… samo kasnije ne žene za jednu noc imperija rusi.

Tolstoj Jedan od glavnih motiva romana jest motiv podizanja drvenog spomenika Puškinu, fiksne ideje glavnog junaka Benedikta: Benedikt kucnu čizmom po brvnu. Odzvanja: dobra, lagana građa. I suha. Dobar materijal. Stari je stao psovati, sav se zapljuvao, oči mu sijevnule; nije objasnio zašto se razjario. Pocrvenio, napuhao se kao cikla: — To je Puškin!

Ona traži njega za seks koprivnica

Evo što treba napraviti: izdupsti veliku lađu, i to s motkama, s jedrima, kano korablja. Postaviti je kod rijeke. I puškina tutnuti na sam vrh. S knjigom u ruci. Da se uzdigne više no Aleksandrov stup, i to daleko. Žene za jednu noc imperija rusi tamo stoji trajno i pouzdano, s nogama u lancima, glavom u oblacima, licem prema jugu, prema beskrajnim stepama, prema dalekim sinjim morima Tolstoj Kapetan je uzeo pozamašan komad kruha, bacio na stol kopjejku, koja se agencije za upoznavanje krusevac poput srebrne latice, i rekao na poljskom, nadajući se da će bradati razumjeti: — Wodka! Kopjejku je krčmar turio u usta, nakon čega se začuo zveckavi zvuk negdje iza debelog obraza, no piće nije donio odmah: iz nekog razloga je otišao u ostavu iza šanka i donio glinenu šalicu umjesto boce.

To je bilo premalo za kopjejku. Von Dorn je ponjuši no, bilo je svakako gore od francuskog calvadosai ispije mutnu tekućinu, nakon čega je cure za jednu noc požega praznom šalicom o drvo — daj još. Votka se pokazala poprilično jakom. Grimizna se njuška krčmara razlila na stranu i postala slična američkom voću rajčici, pod se zanjihao pod kapetanovim nogama Akunin 40— Car ne voli tešku i neudobnu rusku odjeću, no nosi je kad mora, kao što i priliči pravoslavnom monarhu. U familijarnoj sferi, bez tuđih pogleda, daje si oduška. A pred pet godina, kada se udvarao budućoj carici, obrijao je i bradu, želeći se čim više svidjeti Nataliji Kirilovnoj. No, nakon toga je pustio da naraste, vjerojatno opet radi bogobojaznosti Akunin Po istom se principu začudnosti od realija epohe koje se, istovremeno, naglašavaju korištenjem lingvističkih arhaizama ususret suvremenosti, kći bojara Artamona, Aleksandra, oprašta s Corneliusom, svojim inozemnim ljubavnikom, sladunjavim francuskim izrazima: Cornelius je izašao iz kabineta u ganjak, otirući suze … Iz venecijanskog je naslonjača, ususret kapetanu, ustala vitka figura — Aleksandra Artamonovna, Sašenjka!

U proljeće Na dan kad je trebala otići, Rudolf nije bio u grupi prijatelja koji su je došli ispratiti na željezničku stanicu. No u trenutku kad je vlak krenuo, Nurejev je otvorio vrata njezinog kupea i dramatično objavio da odlazi s njom. Bilo je to prvi put da je pokazao osjećaje. Tu noć u vlaku, žene za jednu noc imperija rusi su put vodili ljubav. Drugu su noć proveli u Moskvi, u stanu Menine prijateljice Belle Kurginekojoj je Kubanka povjerila da ju je Nurejev zaprosio. Bella se bojala da je Rudolf želi samo iskoristiti i bezbolno pobjeći iz Sovjetskog Saveza. No čini se da je Rudolf ipak volio djevojku. Erotski kontakti imotski je noć proveo klečeći ispred njenog kreveta, ljubeći joj ruku, a sljedeće jutro je insistirao da je otprati na aerodrom i bio sav uplakan.

Ksenia, iako je Menia otišla, zapravo nije odahnula jer je osjetila kako gubi Nurejeva. Postajao je i sve grublji. Godine Opet ju je zaprosio, čak je predlagao da se odmah vjenčaju, no ona je bila više zaljubljena u novu Castrovu Kubu nego sovjetskog plesača. Dvije godine kasnije Rudolf je prebjegao na Zapad, a sedam godina kasnije dogodio se novi susret s Meniom, ovoga puta u Parizu. Za vrijeme generalne probe, pazeći da ga nitko ne vidi, promatrao je Meniu kako pleše i poslije joj poslao poruku da je čeka u Hotel des Ambassadeurs.

Direktorica baleta Alicia Alonso zabranila je Meniji da ode na sastanak, jer je Nurejev žene za jednu noc imperija rusi kao izdajica svoje zemlje, a i družio se s Jackie Kennedyšto je bila opasnost za komunističke zemlje. Neki mediji šekuliraju da je flertao sa ženom od predsjendika Kennedya, no previše žena ukazuje da je i on bio žena. Menia ga je htjela vidjeti. Direktorica je popustila kad se jedan baletan dobrovoljno javio da će otpratiti Meniu.

KOLIKO KOŠTA STANIJA? Starleta i pevačica otvoreno govori o svojim angažmanima

Nakon što je baletan otišao, pali su jedno drugome u zagrljaj. Država zato podupire njihovo samoorganizovanje, naoružava ih i obučava rukovanju oružjem i ratnim taktikama. Svoje kozake koji su spremni da za Rusiju daju i zadnju kap krvi, i da im to bude čast! Inače, poznato je da je mladom Donskom kozaku rodbina bila dužna da kupi i da ga opremi za službu, konjem, kopljem, sabljom, puškom, jataganom, sa dva mala pištolja, kao i sa po dva komleta zimske i letnje uniforme. Onda je on bio spreman da služi i zasluži slavu!

NAJVEĆI BALETAN 20.STOLJEĆA: LJUBITELJ ŽENA I PUT DO HOMOSEKSUALIZMA

Donski kozak u Žene za jednu noc imperija rusi. Sasvim izvjesno, svoj najveći uspon kozaštvo je dosjegnulo u Tako brzo, kako su oni napredovali u bojnama i svojim kozačkim pohodima. Kozački ataman, Matvej Erotski kontakti imotski Po odrastanju, Ubrzo je žene za jednu noc imperija rusi da je rođen za kozaka, što je potvrdio u Krimskoj kampanji Za junaštvo na bojištu prilikom osvajanja tvrđave Očakov odlikovan je Ordenom sv. Posle ratnog pohoda na Akerman, Bender i Kaušani, unaprijeđen je u čin brigadnog generala. Učestvovaće i u gašenju pobune u Izmailu, kada je proizveden za atamana Ekaterinoslavskih kozaka, a ubrzo će dobiti i čin genaral-majora, već Tri godine potom krenuće u Persijsku kampanju, gdje pokazuje neustrašivost i vještinu komandovanja, za šta biva odlikovan Ordenom sv. Vladimira i zlatnim mačem za hrabrost. Nakon što je Aleksandar I stupio na prijesto, imenovan je za atamana Donskih kozaka, koje će predvoditi u poljskoj kampanji i u borbama sa Turcima na Dunavu.

On takođe komanduje Zapadnom vojskom Donskih kozaka U toku bitke, zajedno sa slavnim generalom Ušakovim, sprovodi brilijntni taktički manevar konjice na levom krilu. Taj neočekivani potez uticaće na Napoleona da odustane od uvođenja elitne Nacionalne garde na vojište, što je zapravo i prvi nagoveštaj francuskog sloma. Posebno je bio uspješan u progonu francuskih trupa koje se povlače. Za zasluge, ruski dvor će mu se odužiti dodeljivanjem grofovske titule. Platov će svoju sjajnu vojničku i kozačku karijeru da kruniše prilikom posjete Engleskoj Kruni, zajedno sa Imperatorom Aleksandrom I, gdje će na prigodnoj svječanosti na Univerzitetu u Oksfordu žene za jednu noc imperija rusi primi počasnu diplomu i zlatni mač.

Mala vrata ljubavni oglasi

Ovaj sjajni kozak i vrsni ruski intelektualac, po penzionisanju se vraća svojim kozacima žene za zabavu split Novočerkasku. Tamo podiže školu i vodi lokalnu kozačku administraciju. Umro je u I sam Napoleon Bonaparta žene za jednu noc imperija rusi krio svoje oduševljenje kozacima. Govorio je kako bi, da je u svojim armijama imao kozake, bez po muke osvojio čitav svijet. Inače, Donske kozake je i Napoleon prepoznavao po plavoj boji mundira sa crvenim lampasima i dugim kopljem. Uostalom oni su svima ostajali u sjećanju, pogotovo poraženima, a takvih je bilo, ne mogu se prebrojati. Posle bitaka svi su pričali da su pobjeđeni baš od Donskih kozaka, što je bila i najmanja sramota. Kozaci su bili ti koji su ugasili ustanke na teritoriji Rusije koju je svojevremeno okupirala katolička Poljska, sa idejom da među pravoslavnim Rusima širi katolicizam. Još su Kozaci su Junački su oni ratovali i u rusko-japanskom ratu, Prvom sv. Bio je to onaj grozni rat, ne ponovio se, gdje će kozaci da stradaju i plate visoku cijenu, ginući i napuštajući pred crvenim terorom, po prvi put u svojoj istoriji, majčicu Rusiju. Danas su kozaci stvarnost moderne Rusije, putinovske Rusije koja zenica sex oglasnik korača u budućnost, u posvemašnji razvoj i prosperitet.

Vreme - Esej: Vladimir Putin i zavera mediokriteta Monument to Ivan Yakovlev 3,9 km. Baš sam izdala prvu knjigu pjesama.

Kozaci svakako, imaju svoje mjesto u ruskom društvu. Jednako prijestižnu i odgovornu ulogu, kakvu su imali i za sva ova vremena, od kada su kozacima nazvani. U prvoj godini svog patrijarharstva, Ruski patrijarh Kiril, posetio je Donske kozake na veliki praznik Pokrova Presvete Bogorodice u Rostovu na Donu, slobodne zene frankfurt bedemu pravoslavne vjere u Rusiji. U susretu sa kozacima, Patrijarh Kiril je posebno naglasio da Donski kozaci, kao i svi ostali kozaci, treba ponovo da postanu oslonac ruske osobni oglasi ploče i jaka podrška ruskoj crkvi. Donski kozaci su, kaže on, uvijek igrali važnu ulogu ne samo u istoriji ruske države, već i u istoriji ruskog pravoslavlja. Tako su i nastali kozaci, naglašava Ruski patrijarh, kada su se u južne ruske krajeve preselili oni koji ljube slobodu. Od samog početka bili su primorani da silom oružja brane svoje domove, svoje porodice i svoju zemlju. I uspješno su to radili! Te noći u srpnju Ušavši u prostoriju šest metara dugu i pet metara široku, carica se začudila što nije bilo stolaca, ali su dobili dvije kad je car zatražio od svojih četvero službenika.

I čim su sjeli, slobodne cure varaždin prostoriju je ušlo 11 pripadnika Čeke, prve sovjetske tajne policije, predvođenih Jakovom Jurovskimtada godišnjim zapovjednikom Čeke za Moskvu, jednim od prvih boljševika uopće. Istog trenutka pucao sam u njega i ubio ga na mjestu. Nakon pucnja u cara svi su započeli paljbu. Meci su treštali, odbijali se od zidova i iznova pogađali žrtve. Po podu su se za samo nekoliko trenutaka slijevali potočići krvi.

Ubio sam i njega. Ostali su pucali u kćeri, ali ih nisu pobili. Tada je Jermakov pokušao bajunetom, ali nije uspio. Tata je s jedrenjaka vidio lijepu djevojku i zaljubio se u nju do kraja života. Nevjerojatno ali istinito. Međutim, moja buduća majka u to vrijeme je imala samo Doduše Grin je opisao ljubavnu priču Žene za zabavu split i Greja Mladi Perfiljev je strpljivo čekao da izabranica postane punoljetna i kad je napunila 20 godina došao je u prošnju, baš kao kod drugog ruskog klasika - Lava Tolstoja. On je mornarički časnik, ima dobre prihode, ali ne bismo željeli nešto skrivati od vas - on je Rus, pravoslavac, a ima i miješane krvi jer Perfiljevi su se ženili Mongolkama, što se i vidi. To je bilo Majka je pristala i oni su se vjenčali. Krajem iste godine rodila se moja starija sestra Asja. Kad je mama čekala mene, nazirao se već početak rata. Dogodio se napad na Poljsku. Tog dana kad sam se ja rodila Talijani su okupirali Dalmacija i Boku Kotorsku.

Trebala sam se zvati Ana po ruskoj baki, ali kako sam se rodila 1.

Opet će i jednog i drugog savladati inercija raspadanja.

Prema uredbi rođenje djeteta je trebalo prijaviti, a kako je to dogodilo 1. Kada je pala Italija tata sa javio u partizansku mornaricu, a mi smo se preselili u Dubrovnik. Tata je kao pomorski kapetan korvete ili fregate ne znam točnoa imao je i specijalnost minera, bio poslan na Vis u General štab. Skromno ih je spremio u ladicu.

NAJVEĆI BALETAN STOLJEĆA: LJUBITELJ ŽENA I PUT DO HOMOSEKSUALIZMA - Imperij Kuhinja: europski, Ruska. Sjedi na tamnim granama i kriči divlje i žalosno: Ki-iiis!

Mnogo kasnije pričao mi je jedan skladatelj iz Dubrovnika da su mog tatu zvali dating stranice sinj partiju, ali on se zahvalio i rekao da ne može prihvatiti jer ne voli krv baš djetinjasto, ali tako bi i ja rekla. Nakon rata radio je u mornarici u Splitu, više na znanstvenom programu jer je bio fantastičan matematičar i fizičar. Onda je izbila ta Živjeli smo u Splitu s mamom i starijom sestrom. Tata je dolazio kući jako uznemiren. Po nekoliko noći ga nije bilo.

Jednog jutra netko je pokucao na vrata, bila sam dijete ali sam upamtila. Mama je pitala tko je, odgovorili su - OZNA i rekli su mami da cure za vezu benkovac ići s njima jer su tatu uhapsili kraj Splita i smjestili ga u bolnicu jer je dobio slom živaca. Sjećam se da je prije toga izrazio želju da se vrati u Rusiju i pitao je mamu da li bi išla s njim. Mama naravno nije shvaćala kakvo će vrijeme nastati, ali bila je zdvojna i rekla da radije ne bi chat za upoznavanje pregrada, nije bila sigurna što da učini. Izgleda da jaka želja za povratkom u domovinu nasuprot ljubavi prema ženi i obitelji trgala je tatino srce. Nažalost, njegova psiha nije izdržala takav pritisak. Kako je imao oružje, rekao je da bježi u Rusiju i molio neke ljude kraj Solina ili Trogira, ne znam točno, da ga puste prenoćiti, makar u drvarnici. Oni su ga pustili ali su gai prijavili. Došli su ga hapsiti ali vidjevši u kakvom je psihičkom stanju, ipak su ga odveli u bolnicu. Mi djeca, išli smo s mamom tatu posjetiti na odjel psihijatrijske bolnice u Splitu nje ni čudo — koliko toga je čovjek preživio od najranijeg djetinjstva! Doživjela sam to kao najstrašnije iskustvo u mom životu, tako da o tome žene za jednu noc imperija rusi volim niti govoriti.

Ali tata se jako obradovao kad nas je vidio. Tko zna što si je jadan mislio, valjda je pomislio da više nismo živi. Nažalost oporavak nije bio potpun. Zbog njegove bolesti, odnosno zbog dobre bolnice, preselili smo se u Zagreb. Tata je imao halucinacije. Na sreću bolest je imala laganiji oblik, ali sam morala odrasti uz to.

Ona trazi seksi

Na tanjiru su mu servirali Krim. Šta im je posle toga ostalo nego da ga optuže za agresiju? Jer, ili si ti strašni agresor, ili sam ja najveća budala na svijetu! Pa, bolje prvo, koliko god je očigledno da je u pitanju drugo. Neće valjda Obama i Merkel biti najveće budale na svijetu? Pravedno je što je Rusija vratila Krim, uvijek je bio ruski. Pravedno je što je to Putin uradio posle ovakvih napada na Osobni kontakti otok i pravog osvajačkog pohoda Zapada na Ukrajinu. Branio se i ima pravo da se brani. Ali ima nešto još važnije: stavljanje Krima pod rusku kontrolu, konačno i bez pogovora, na dugi rok smanjuje tenzije u Evropi i obesmišljava vojne avanture koje bi mogle da postanu apokaliptične. Jer Krim, onakav kakav je bio u Ukrajini, koja niti je stabilna država, niti ima prava na Krim, cure za vezu benkovac Krim budi opasne apetite cure za jednu noc požega drugih velikih sila, u ovom slučaju Amerike. Krim je u stvari bio povjeren Ukrajini na čuvanje dok Vašington ne pripremi teren da ga uzme. Nemoguće je da nadobudni stratezi svjetske imperije ne maštaju o Krimu.

Takvo iskušenje je moglo da bude vrlo opasno za mir u svijetu. Od sada taj kolač nije više na meniju. Od ovoga trenutka je ukrajinska kriza, i uopšte kriza između Zapada i Rusije, suštinski promijenila prirodu. Postala je mnogo ozbiljnija — na ivici pravog rata, bar u toku nekoliko sedmica — a istovremeno više lična nego politička. Politički razlozi su naravno dating stranice sinj — to da treba spriječiti Rusiju da postane ekonomska sila i da treba zaustaviti Putinovu politiku koja žene za jednu noc imperija rusi svjetski poredak — ali, privremeno, i to je postalo sporedno. Francuski sociolog Rejmon Aron volio je da podsjeća da ne treba zanemariti ulogu gluposti u istoriji. Ljudi su skloni da vjeruju da se politika vodi u nekim nadljudskim sferama, gdje ljudske slabosti nemaju značaja. To je posledica mistike kojom se namjerno okružuju centri moći: velike ceremonije, počasti i privilegije, kojima je cilj da se ljudima ulije strahopoštovanje. Aron je u pravu, često je glupost presudna. A još češće od gluposti: povrijeđena sujeta. Kad se sve sabere i oduzme, tragedija ljudske istorije se svodi na taštinu. Ali, kad je riječ o politici, ima jedna nijansa u odnosu na ono biblijsko "sve je taština", jedna nijansa zbog koje se obična ljudska taština, kad osvoji prestole moćnih država, pretvara u oružje za masovno uništavanje.

A nijansa je to što su ovdje na djelu "uobražene veličine". Na vlast tako često naročito u demokratijama u fazi dekadencije dolaze nesposobni mediokriteti koji ne dame za avanture vodnjan sami sebi da se načude kad se probude u raskoši i privilegijama, u upoznavanje mojkovac dvorjana, u poniznosti novinara, a sve pred kamerama i mikrofonima koji prenose širom svijeta eho njihove slave… U tome vremenu mi živimo. Zato Putin izgleda tako grandiozno: jer je suočen sa zavjerom mediokriteta. On nije iz "svoga vremena". Najveće krize u društvu se dešavaju kad obični smrtnici shvate ko i kako vlada iza veličanstvenih fasada.

To se na Zapadu danas zove "kriza autoriteta". Svaki čas neko vikne "car je go" i prolomi se smijeh gomile iz priče Carevo novo ruho. A kad se udruže slobodne cure varaždin i povrijeđena osobni kontakti jagodina uobraženih veličina, dobije žene za jednu noc imperija rusi koktel koji može da dovede do svjetskih ratova. To se desilo pošto je Krim ušao u sastav Rusije, a gospodari svijeta shvatili da su postali predmet planetarnog podsmijeha. Opet su sami krivi. Ne bi tako bilo da se prethodno nijesu onoliko falili "strateškom pobjedom" nad Putinom. Car je go. Ali, to je najopasniji trenutak za svakoga ko mu se nađe na dohvatu. Jer, u hijerarhiji vlasti, Car ne može biti go. Ako i jeste go, niko ne smije pokazati da to vidi. Može i najkrvavija pobuna, ali da se ljudi zacene od smijeha kad se Car pojavi u javnosti — to ne može. Tako se ukrajinska kriza pretvorila u osvetu. Više nije bilo ni politike, ni diplomatije, ni obzira prema nesrećnom ukrajinskom narodu, sve je ušlo u funkciju želje zapadne elite da se osveti Putinu koji dame za avanture vodnjan je izložio javnom podsmijehu. Histerične uvrede, rat, sankcije…. To je i više i manje od politike. Kad ovako strasti navru u racionalne oblasti života, kao što su politika i ekonomija, one nose sve pred sobom, tu više nema racionalnih kalkulacija, ponašanje ljudi je nepredvidivo, tada se politika ukida. Ovo foto oglasi ona traži njega bjelovar nije tema za Makijavelija, nego za Šekspira.

Strah, mržnja, povrijeđena sujeta, odlučuju o sudbini miliona. Kraljevstvo za konja. Čovjek zamisli da je važna svjetska ličnost, da je ušao u istoriju, da mu žene za jednu noc imperija rusi mase dive, i onda mu neko šapne da je to sve komična iluzija, da je on klovn, a mase mu se smiju. Šta je sudbina svijeta prema mojoj sramoti? Ko će da kaže sebi: sâm sam za sve kriv? Kriv je onaj ko je dozvolio da se ovo otkrije.

  1. zimbe.net - Blaya Dub Playa - Imperija (tekst/lyrics)
  2. Izvori KGB-a danas tvrde kako su agenti znali za njegovu seksualnost i da ni po koju cijenu ne bi strpali u tamnicu umjetnika koji je ma gdje god bježao bio Tatar — Ruske krvi.

Uslijedilo je ono što je u stanju da smisli svaki ulični siledžija: sankcije, pokolj u Odesi, pa slanje vojske i paravojnih nacističkih jedinica na istok Ukrajine da nasumično udaraju po stanovništvu. Lekcija Putinu. Ali i svijetu. Cilj je bio uvlačenje Rusije u rat, ali je bezrazložno nasilje još važnije. Da se pokaže ko je ko, pa ćete vidjeti kome se vi smijete, ko je go, ko je budala, i sl. Kome je sad do smijeha?! Kad ginu hiljade civila, a na Zapadu samo ponavljaju: ništa nas ne tiče, sve je to Putinova krivica! Uvode se ekonomske sankcije, mobiliše vojska NATO-a, širom svijeta se vodi antiruska upoznavanje mojkovac, Putin se proglašava za Hitlera — sve je dozvoljeno, najprovidnije laži, najsurovije zlo. Jedno je sigurno: više nikome nije do smijeha. Glavni protagonisti ove krvave komedije su bili Barak Obama i Angela Merkel. Erotski kontakti imotski dvoje su se uživjeli u ulogu "najuticajnijih ljudi" na svijetu i oni su predvodili operaciju osvajanja Ukrajine.

Rezervirajte Imperia Hotel

Vrlo nepopularan u Americi, kritikovan od američkih jastrebova kao slabić, Obama je htio da učini nešto veliko što će mu svi priznati. Da sredi Putina. A Merkel se naslušala komplimenata kao rijetko koji političar. Ima sreću da vlada Njemačkom u najboljim okolnostima, kad njemačkoj ekonomiji sve ide od ruke iako ona za to nema nikakve zaslugeuspješna je u onoj mjeri u kojoj se ne miješa u svoj posao i pušta njemačku ekonomsku mašinu da rješava probleme. Vidjelo se odavno da je vrlo ponosna na specijalne veze sa Putinom za koje takođe nije osobni oglasi ploče zaslužna, nego prethodni kancelari i njemački poslovni krugoviona je, kao, jedina koja može da se nosi sa njim, oni su isti nivo, među njima se vode razgovori u kojima se odlučuje o epohalnim pitanjima. Putin je njoj sredstvo za ulazak u društvo velikih državnika. Tako je ušla u projekat osvajanja Dame za avanture vodnjan sa ciljem da ga nadigra. Poništavajući, u nekoliko sedmica, diplomatske napore svih njemačkih kancelara od Vilija Branta do nje u pravcu jačanja veza sa Rusijom! Ovako pretenciozni političari su preokret u Ukrajini, sa gubitkom Žene za zabavu split, doživjeli kao šamar na javnom mjestu. Od prvog trenutka se vidjelo da su spremni na bilo šta samo da izbrišu tu brljotinu.

Sve što je uslijedilo u Ukrajini svodi se na poruku žene za jednu noc imperija rusi djece: ti si možda pametniji, ali zato ja mogu sve da polomim! Mobilisane su sve sile kojima raspolaže imperija. Naročito mediji, kojima cure za vezu benkovac uloga u ovakvim situacijama da na brzinu iskonstruišu novu realnost, u kojoj smo mi pozitivni junaci, a naši protivnici budale, nasilnici, tirani, ljudi iz dvadesetog a ne dvadeset prvog vijeka. Tako se danonoćno ponavlja, u očekivanju da holivudski filmovi objave konačnu istorijsku verziju koju niko ne može dovesti u pitanje. Onda ćete vidjeti šta će ostati od Putina. Prešli su u akciju svi aktivni i "spavajući" agenti imperije. Svi su pozvani da se izjasne o Putinu i Rusiji. Provalilo je u javnost sve zavidljivo, pohlepno, potkupljeno, lažno, podmuklo, sitno, zgrčeno i nakrivo nasađeno, da sakrije ono što su zapadne sile već mjesecima radile u Ukrajini, i da prebaci odgovornost za agresiju na Putina. Putin je preko noći postao Hitler koji ugrožava mir u Evropi, pa i svijetu, pritiska male države na Baltiku i Balkanu pitajte u Atini, Beogradu, Sofiji, ko ih pritiska, ako vam budu smjeli rećisanja o ruskoj imperiji, ne poštuje međunarodni poredak i koristi našu dobronamjernost da bi uzeo Krim.

I što je najgore, najpopularniji je političar na svijetu! Ne, ovo je gore: mirno i učtivo i dalje ih zove "naši zapadni prijatelji". Javno mnjenje na Zapadu, koje se još sjećalo ko je koliko juče organizovao državni udar u Ukrajini, u početku nije slijedilo. Naročito je Merkel imala problema sa njemačkim javnim mnjenjem. Ali, gle čuda: baš tada, da bi mobilisali to javno mnjenje protiv Rusije, sami Rusi oboriše jedan malezijski civilni avion iznad Ukrajine. Da, srećnog slučaja! Napravi se ogromna medijska kampanja protiv ruskog varvarstva i javno mnjenje konačno podrži Obamu i Merkel. Uzalud Rusi od tada jedini traže da se povede ozbiljna istraga o toj nesreći i da sve vlade, kao što je uradila samo ruska, saopšte sve što znaju: istraga je na Zapadu povjerena državama članicama NATO-a uz učešće Ukrajine, Vašington knin ljubavni oglasi dao nijednu informaciju o incidentu, a u medijima je afera naglo i potpuno sklonjena. Posao je završen. Zvijer se izduvala i neće biti pravog rata. Zahvaljujući Putinovom strpljenju. Još je manja mogućnost za hladni rat, iako se o tome puno govori. Hladni rat nastaje kad neke države imaju velike razloge za sukob, ali ne mogu da zarate, pa se onda takmiče u svim oblastima. To nije moguće u uslovima globalizacije: previše je nezavisnih sila koje će iskoristiti situaciju "dok dvojica ratuju". Komično djeluje kad Vašington i Brisel, dok prijete Rusiji hladnim ratom, idu okolo i mole druge zemlje da ne "koriste situaciju".